Nová státní pujčka

Vláda ČR schválila nařízení o použití prostředků Státního fondu rozvoje bydlení na modernizaci bytů pro mladé. Díky tomu mohou lidé do 35 věku let získat nízkoúročený úvěr v hodnotě až 150 000 Kč. Tato půjčka je velmi výhodná nejen díky úrokové sazbě 2%, ale také proto, že není třeba ručit nemovitosí a máte tak možnost získat hypotéku. Další výhodou je snadné vyřízení. Doporučujeme! Více zde!







Tepelné čerpadlo

Topte levně!

Zkuste tepelné čerpadlo!
Médium, které Vám navždy
topí levně!

Proč bydlet ve vlastním domě?

Zastarávání bytového fondu v ČR

Bytový fond v ČR zastarává a bydlení v paneláku nebo družstevním bytě se dlouhodobě nevyplácí. Bytové domy chátrají, družstva budou muset v krátké době výrazně zvyšovat fondy oprav. Opravy se budou týkat zejména zateplování objektů, statického zajištění, výměny sanitární techniky, oken a rozvodů. Z dlouhodobější perspektivy je známo, že investice do panelákového bytu nevyplatí. Pro představu, rekonstrukce koupelny vychází na 100-200.000 Kč.


Sociální různorodost a problémy se systematickou údržbou

Velký problém tvoří sociální různorodost samotné členské základny bydlící v bytech. Jednotlivci se často nedokážou na společném postupu dohodnout, právě proto, že jejich skladba je různá (starší občané, sociálně slabší rodiny, nájemci v pronajatých bytech, cizinci atd.) V případě nesouhlasu všech bydlících s přijatou koncepcí nastává velký problém se systematickou údržbou.


Negativní aspekty vývoje sídlišť

Sociologické studie také předpokládají, že ze sídlišť se postupně budou stávat oblasti pro sociálně slabší, slumy se všemi negativními aspekty, které jsou známé ze západní Evropy. Byty se budou renovovat, u některých bloků se bude uvažovat o bourání.


Náklady na provoz a údržbu

Provoz vlastního domku se jednoznačně vyplatí. Neplatíte nájem, ušetříte na topení, elektrice i vodě. Když se dům postaví tak jak má, život v něm je velmi levný.


Bydlení podle vlastních představ

Bydlet v domku podle vlastních představ to není jen jistota a dlouhodobá perspektiva. To je také pohodlí, klid, komfort, svoboda, soukromí. Pořídit si psa, sejít se při grilování s přáteli, děti hrající si na zahradě, to je jen nepatrné výčet výhod vlastního domku.


Nebojte se prvního kroku!

Nedivíme se, že váháte. Z vlastní zkušenosti víme, že rozhodnout se pro stavbu vlastního domku není jednoduché, protože se jedná o zodpovědné rozhodnutí na celý Váš život a dotýkat se bude i dalších generací. Chápeme i strach ze všech těch administrativních a stavebních složitostí, které si nechcete ani představovat. Proto jsme tady my. Chceme být solidní partner, který Vám zajistí optimální a na míru vyhovující řešení od financování (prodej bytu, hypotéka), administrativu (pozemek, stavební povolení atd.), až po provedení jednotlivých stavebních prací nebo stavby celého domu. Protože na počátku naší firmy stálo naše vlastní rozhodnutí postavit si domky pro sebe, přistupujeme k projektům všech našich klientů s maximální zodpovědností. Když se ale rozhodnete postavit dům spolu s Levnými stavbami, dá se říci, že už vlastně bydlíte.